93 713 44 04
a8072395@xtec.cat

Adaptació P3

Comença un nou curs, i el primer dia, moltes emocions estan presents.

Aquest any, la nostra bonica escola, estrena espais nous: un de ciències, un de psicomotricitat…i gràcies a l’ajuda i l’esforç de famílies i mestres tot està a punt.

Per a nosaltres, l’estètica de l’escola és molt important i hem preparat cada racó al detall amb cura i estima, afavorint situacions d’aprenentatge, de descoberta, d’experimentació, de manipulació, de creació, entre d’altres.

És difícil poder explicar el que sentim tots plegats quan s’obre la porta de l’escola el primer dia de curs: retrobaments, mirades, somriures, abraçades i petons, alegria i molta emoció.

Però, sens dubte, l’atenció va especialment dirigida cap als més menuts de l’escola. Les seves mirades són una mica diferents a la dels altres, ells arriben a un lloc que gairebé no coneixen. Els adults que els reben allà, també en són desconeguts. Cap somriure, ni abraçada podrà substituir la de la seva mare, el seu pare o els seus avis; però l’escola pot fer esforços per acompanyar amb estima aquests infants de la millor manera possible, destinant el temps i els professionals necessaris per aconseguir-ho.

Per la seva part, la família podrà facilitar aquesta adaptació de l’infant a l’escola, acompanyant-lo a les seves primeres experiències escolars,  gaudint de com, mica en mica, es van teixint noves relacions entre els infants i també amb els diferents professionals que els acompanyen.

Els infants, com tothom a la vida davant una situació desconeguda,  necessiten un temps per adaptar- se a la nova escola, però aquest temps no l’ha de marcar ni l’escola, ni les famílies, ni els exigents horaris de feina que tant dificulten la conciliació familiar.

És l’infant qui, mica en mica, ens mostra  senyals de que ja està preparat per quedar-se a l’escola i que ja no necessita que es quedi ningú de la seva família al seu costat.

Aquestes senyals són fàcils de veure, si observem amb atenció: un cos relaxat, una disposició per jugar, una actitud de confiança cap a la seva mestra, un acomiadament del pare o la mare natural i sense angoixa, entre d’altres.

A l’Escola Polinyà ens importa que aquest procés d’adaptació, ja  sigui a la comunitat de petits o a qualsevol altra comunitat, sigui respectuós cap a l’infant, tenint en compte els tempos necessaris per cadascun d’ells.

Tampoc ens oblidem, que en alguns casos, també les famílies necessiten un temps d’adaptació, per veure i confiar realment en el projecte educatiu de l’escola que han triat. I això, només és possible si l’escola obre les seves portes per ensenyar allò que fan els seus professionals i de quina manera ho porten a terme.

Creiem que l’escola és una gran comunitat  formada per infants, famílies i professionals de l’educació.

És per aquest motiu, que a l’Escola Polinyà conviuen infants, famílies i professionals en harmonia respectant el paper que realitza cadascú i ajudant a que el procés d’adaptació de cada infant es realitzi de forma natural i agradable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *