Comiat del curs

Estimades famílies i estimades amistats,

Ens volem acomiadar del curs i ens agrada fer-ho amb la  imatge del bambú que hem plantat,  i amb aquest relat  que ens apropa a l’essència de la nostra escola.

Volem regalar-vos la història del bambú japonès que pensem que descriu com els nostres infants s’arrelen. I així és,  com el bambú necessita  el seu temps per créixer, i així és com acompanyem als infants;  educar per la vida respectant el temps.

 

“Fa molt temps, dos agricultors anaven caminant per un mercat quan es van parar davant el lloc d’un venedor de llavors, sorpresos per unes llavors que mai havien vist.

“Mercader, quines llavors són aquestes?”, li va preguntar un d’ells.

“Són llavors de bambú. Vénen d’Orient i són unes llavors molt especials”.

“I per què són tan especials?”, li va etzibar un dels agricultors al mercader.

“Si us les porteu i les planteu, sabreu per què. Només necessiten aigua i abonament”.

Així, els agricultors, moguts per la curiositat, van comprar diverses llavors d’aquesta estranya planta anomenada bambú.

Després de la volta a les seves terres, els agricultors van plantar aquestes llavors i van començar a regar-les i a abonar-les, tal com els havia dit el mercader.

Passat un temps, les plantes no germinaven mentre que la resta dels cultius seguien creixent i donant fruits.

Un dels agricultors li va dir a l’altre: “Aquell vell mercader ens va enganyar amb les llavors. D’aquestes llavors mai sortirà res”. I va decidir deixar de regar i abonar-les.

L’altre va decidir seguir conreant les llavors amb el que no passava un dia sense regar-les ni abonar-les quan era necessari.

Seguia passant el temps i les llavors no germinaven.

Fins que un bon dia, quan l’agricultor era a punt de deixar de conrear-les, es va sorprendre en trobar-se amb que el bambú havia crescut. I no només això, sinó que les plantes van aconseguir una altura de 30 metres en tan sol 6 setmanes.

Com era possible que el bambú hagués trigat 7 anys a germinar i en només sis setmanes hagués aconseguit tal grandària?

Molt senzill: durant aquests 7 anys de aparent inactivitat, el bambú estava generant un complex sistema d’arrels que li permetrien sostenir el creixement que tindria la planta.”

 

Bon estiu,

Equip d’escola

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Post