Les TAC, una eina més que ens ajuda a construir el coneixement

 

El món digital actual requereix que els infants desenvolupin  competències en l’ús de les tecnologies de l’aprenentatge i del coneixement (TAC). Per això, a l’escola Polinyà fem ús de les noves tecnologies emprant tauletes digitals i ordinadors en determinades activitats a l’aula.

En la comunitat de petits, és la mestra qui fa ús de l’ordinador o de la pissarra digital interactiva (PDI) de forma puntual, proposant activitats com ara cançons, jocs interactius…

Els infants de les comunitats de mitjans i grans fan ús de manera autònoma d’aquests instruments tecnològics sempre que hi hagi una necessitat concreta.

Tauletes i ordinadors es converteixen en eines que els faciliten la cerca d’informació per a portar a terme processos d’investigació i aprenen a fer-los servir de forma conscient i responsable. Aquestes eines tecnològiques combinades amb l’aprenentatge actiu que fem a l’escola promouen l’atenció dels infants, el seu interès per aprendre i els proporcionen habilitats competencials per a la vida diària.

   

 

Els infants també usen els portàtils per fer les presentacions dels seus processos i les exposicions orals de les seves recerques.

 

 

Els ordinadors i les tauletes també són de gran utilitat per treballar la llengua anglesa ja que a l’escola potenciem l’aprenentatge d’aquesta tercera llengua a través de l’escolta en versió original de cançons, fragments de pel·lícules (listenings) i d’exercicis pràctics en format digital.

 

 

Les tauletes digitals estan a disposició dels infants a partir de primer de primària. És en aquest curs quan s’introdueix el programa d’aprenentatge de matemàtiques InnovaMat. Es tracta d’una metodologia desenvolupada per la Universitat Autònoma de Barcelona que proposa unes matemàtiques contextualitzades, adaptades per a cada infant i amb un aprenentatge a través del joc (gammificat) i cooperatiu. Per fer-ho possible els infants utilitzen material manipulatiu i les applets instal·lades a les tauletes digitals.

 

    

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Post