93 713 44 04
a8072395@xtec.cat

L’ESPAI EXTERIOR: Un lloc de joc lliure i d’oportunitats educatives

 

L’espai exterior és un dels espais més importants del nostre projecte educatiu. És a l’exterior on els infants viuen els moments de relacions, coneixement d’ells mateixos, dels altres i del món que ens envolta de manera més lliure i intensa. L’espai exterior permet moments per imaginar, descobrir, experimentar, resoldre problemes o situacions amb creativitat. També per aprendre i créixer d’una forma natural, sensorial i lúdica.

A l’espai exterior els infants es barregen per comunitats i entre tots juguen, aprenen, s’embruten, col·laboren, comparteixen, descobreixen, exploren, s’organitzen, resolen conflictes… Es tracta d’un espai farcit d’oportunitats educatives que sabem s’ha d’esprémer al màxim.

 

SOCIALITZACIÓ
Barreja de comunitats (petits, mitjans i grans)
L'ESPAI EXTERIOR
Un lloc de joc lliure i d’oportunitats educatives
APROPAMENT A LA NATURA
Plantar llavors, buscar i observar els insectes que hi ha al pati
previous arrow
next arrow
Slider

 

Preparen una gran festa i tothom està convidat. Ho disposen tot amb detall: plats, coberts, el menjar… mentrestant, els infants tenen una conversa rica: qui vindrà? Els agradarà? El joc simbòlic els apropa al coneixement de la complexitat de les relacions humanes a través de la comunicació.

Moments que transmeten més calma i pau. Es tracta de compartir l’estona amb els companys, gronxar-se suaument en l’hamaca notant l’aire a la cara i sentint el contacte de l’altre. Apreciem llargues converses en privat en què els infants comparteixen mirades o experiències.

Proven les seves possibilitats davant l’atenta mirada dels companys, que amb molta emoció, viuen el moment, gairebé com si fossin ells els protagonistes.

Formular hipòtesis, buscar estratègies per aconseguir uns objectius, provar l’assaig-error, persistir en el que em proposo, sentir satisfacció per l’execució realitzada.

Com puc girar molt ràpidament? Podré saltar aquesta altura? Vull arribar al final del camí!

La socialització és un dels grans beneficis de l’estona de joc a l’espai exterior. Gràcies a aquesta socialització l’infant aprèn un conjunt d’habilitats i normes que l’ajudaran a sentir-se part d’un grup i a sentir-s’hi integrat.

S’apropen a la natura, planten llavors, busquen i observen els insectes que hi ha al pati.

Gaudeixen de les diferents possibilitats que ofereix el fang, tant en l’àmbit sensorial com d’experimentació.

Moments, tants moments, tantes experiències, tants riures, tants aprenentatges I tantes emocions, que fan molt especial aquesta estona del dia.

 

 

 

 

Més informació sobre l’espai Exterior: Aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *