L’ESPAI EXTERIOR

 

Dins i fora l’espai parla, l’espai té veu:
L’espai exterior, amb les peculiaritats pròpies que ofereix el joc a l’aire lliure, en un medi natural, ens fa replantejar qüestions i planificar actuacions amb una filosofia oberta a la natura. Un espai exterior ric -hort-bosc és un espai actiu i sensorial en un entorn que fa possible la conquesta de molts aspectes que, en espais tancats, estan limitats.

 

 

Un entorn amb zones diversificades com el que ofereix l’hort , l’espai exterior, els nostres voltants rurals de l’Escola Polinyà, és el marc idoni per a una sèrie d’activitats que els infants poden escollir lliurement: superar reptes psicomotrius, conquerir habilitats, aprendre sobre el risc, vèncer obstacles, posar en joc les pròpies capacitats, enfilar-se, fer equilibris, saltar, córrer, fer rodar, jugar amb l’espai i amb els elements naturals; actuar sobre els objectes vius i els inerts; dur a terme projectes propis dels jocs d’infants sense la intervenció de l’adult; transformar, observar, experimentar.

 

 

 

En el contacte amb l’exterior i els seus elements possibles, l’infant pot conèixer, descobrir, observar, manipular, apropiar-se del que esdevé important i significatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Post