93 713 44 04
a8072395@xtec.cat

UNA ESCOLA AMB PEDAGOGIA VIVA I ACTIVA

Neix al 2011 una escola viva i activa a Polinyà

L’Escola Polinyà va obrir portes el setembre de 2011 al barri de Can Serra de Polinyà (Vallès Occidental). El seu projecte educatiu, de base pedagògica viva i activa contempla els objectius educatius establerts pel Departament d’Educació.

El centre està distribuït des de l’inici en espais preparats per generar l’aprenentatge dels infants gràcies als materials que es posen a la seva disposició i de la provocació i intervenció dels/les docents. Sempre d’una manera estètica i estructurada per despertar la seva curiositat i provocar una reacció espontània.

 

    

 

És aquest interès el que motiva els infants a descobrir, experimentar, equivocar-se, aprendre… D’aquesta manera es materialitzen i es promouen les potencialitats dels nens i de les nenes i el seu dret a conviure i aprendre en un espai que respongui a les seves necessitats individuals.

Per aquesta fita, l’escola compta també amb formació especifica d’entitats com el CAIEV (entre altres entitats formadores).

Tots i totes (alumnes, docents i famílies) conformen una unitat educativa d’aprenentatge continu i vivencial que ja fa 9 anys que funciona.

 

 

Una escola inclusiva

La nostra escola és inclusiva “per se”, gràcies al seu enfocament pedagògic i metodològic. Els infants són creatius per naturalesa i per això el paper dels/les docents és guiar-los en el seu camí de descoberta afavorint les potencialitats individuals de cada nen i de cada nena.

Tanmateix i per descomptat, s’ofereix atenció individualitzada als alumnes que així ho necessiten, mitjançant especialistes d’atenció a la diversitat: mestres d’Educació Especial, d’audició i llenguatge, psicopedagogs, i un llarg etc.; a més de comptar amb el recurs del SIEI (Suport intensiu escolarització inclusiva).

 

 

Una escola que forma i que es forma

L’Escola Polinyà ha estat recentment cridada pel Departament a entrar a un programa pilot d’”Escoles Formadores” per a estudiants. També ha realitzat ponències a la Universitat Autònoma de Barcelona i és referent en metodologia d’Educació Artística al CESIRE.

A més a més, l’equip docent rep formació continuada dia a dia, curs rere i curs, i amb un horari concret establert. L’objectiu no és un altre que el d’actualitzar-se constantment i augmentar el ventall d’eines i recursos per a oferir una educació de qualitat i amb la mirada posada a les demandes que futur farà als infants.

Comunitat educativa diversa i d’arreu

L’Escola Polinyà ha anat creixent progressivament cada any des del seu inici, i aquest curs 2019-2020 ja compta amb els nivells de P3, P4 i P5 d’Educació Infantil i amb tots els nivells de l’Educació Primària: des de 1r a 6è.

Actualment, la comunitat educativa de l’escola Polinyà la formem 247 infants, 182 famílies, i una quarantena de professionals entre equip docent, monitors i personal de serveis.

 

 

El 80% de les famílies de l’escola viuen a Polinyà i el 20% restant (% que augmenta any rere any) són famílies que provenen de Barcelona i altres municipis del Vallès: Sabadell, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Sentmenat, Palau-Solità i Plegamans, La Llagosta, Lliçà de Vall, Mollet del Vallès, Montmeló, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles i Santa Perpètua de la Mogoda.

La riquesa que això aporta al centre es respira als passadissos i a les aules i afavoreix la diversitat, el respecte i la inclusió (no només en l’àmbit territorial); així com les relacions inter-municipals.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *