#100tífiques – #NoMoreMatildas – 11F

 

El passat 11 de febrer, Dia internacional de les Nenes i les Dones a la Ciència, el grup de 6è va participar a l’esdeveniment «100tífiques», organitzat pel Barcelona Institute of Cience amd Technology i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

Amb «100tífiques» es pretén:

– Donar visibilitat i posar en relleu el paper estratègic de les científiques, tant d’acadèmia com d’empresa, i identifiquem bones pràctiques

que portin a la igualtat de gènere en el sector;

– Impulsar la creació de xarxa entre les científiques dels sistemes públic i privat, per a promoure la recerca col·laborativa i per contribuir a superar els estereotips al voltant de la ciència;

– Promoure rols i models femenins de referència en els àmbits de les ciències i les enginyeries, per fomentar les vocacions científiques dels nens i, especialment, de les nenes

 

 

El dia 11 de març el grup de 6è va parlar sobre la ciència i el paper de les dones en la ciència. Per començar vam veure el vídeo «#NoMoreMatildas», que en un parell de minuts ens parla de les dificultats que històricament han tingut les dones per fer ciència i per fer visible la seva feina.

Després vam tenir una trobada per videoconferència amb la científica Míriam Calvo Gómez, investigadora del grup DS4DS (Data Science for the Digital Society), i professora de La Salle-Universitat Ramon Llull, que ens va parlar dels seus interessos quan era petita i anava a l’escola, les seves aficions, la seva vida familiar, i com es va interessar en la ciència. La Míriam també ens va explicar què és la física de partícules i com duu a terme els experiments que fa al LHCb del CERN.

 

Ens va sorprendre molt descobrir que la Míriam no treballa en un laboratori amb una bata blanca i tot de tubs d’assaig i matrassos plens de substàncies estranyes, sinó en un despatx amb ordinadors que comparteix amb el seu grup de recerca.

Abans i després de la trobada amb la Míriam, el grup va reflexionar sobre la pràctica científica, i va compartir els descobriments i aprenentatges que ens va dur poder parlar amb una persona que fa recerca.

El grup també va descobrir que al seu entorn proper també hi ha persones que treballen en el camp de la ciència, com ara la mare de l’Aarón G que és veterinària; una amiga de la família de l’Iker, que és cap de recerca en epidèmies a l’Hospital Vall d’Hebrón; o altres familiars i amigues que treballen en el camp de les ciències de la salut.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Post