Adaptació P3

FLEXIBLE
ADAPTACIÓ FLEXIBLE
La que l'infant necessiti en un moment tant important com aquest
ACOMPANYEN
ELS PARES ACOMPANYEN
Ajuden a l'infant a coneixer aquest nou món desconegut
RESPECTE TASQUES
EVOLUCIÓ DEL PROCÉS
Famílies i professionals en harmonia, respectant el paper de cadascú, permeten que es faci de forma natural i agradable
previous arrow
next arrow

 

Comença un nou curs a l’escola Polinyà. S’obre la porta i tots els espais reviuen. De sobte, comencen els retrobaments, les mirades, els somriures, les abraçades, els petons, l’alegria… i les emocions també es desperten.

Avui però l’atenció va dirigida especialment cap els més menuts de l’escola. Les seves mirades són una mica diferents a la resta perquè arriben a un lloc que gairebé no coneixen. Els adults que els reben allà són encara desconeguts. Cap somriure, ni abraçada podrà substituir la de la seva mare, el seu pare o els seus avis; però l’escola farà l’esforç d’acompanyar amb estima aquests infants de la millor manera possible, destinant el temps i els professionals necessaris per aconseguir-ho.

La família també podrà facilitar aquesta adaptació de l’infant a l’escola, acompanyant-lo durant les seves primeres experiències escolars. Així gaudirà de com, de mica en mica, l’infant teixeix relacions noves amb els companys i també amb els diferents professionals que els acompanyen.

Els infants, com tothom a la vida davant una situació desconeguda,  necessiten un temps per adaptar- se a l’escola, però aquest temps no l’hauria de marcar ni el centre, ni les famílies, ni els horaris exigents de feina que tant dificulten la conciliació familiar.

És l’infant qui, poc a poc, mostrarà senyals de que ja està preparat per quedar-se a l’escola i que ja no necessita que ningú de la família l’acompanyi. Aquests senyals són fàcils de veure si observem amb atenció: un cos relaxat, una disposició per jugar, una actitud de confiança cap a la seva mestra, un acomiadament del pare o la mare natural i sense angoixa, entre d’altres.

A l’escola Polinyà donem molta importància a aquest procés d’adaptació respectuós i tenim en compte els tempos que cada infant de qualsevol de les tres comunitats necessita. També respectem el procés d’adaptació de les famílies. Per això, la nostra escola sempre estarà oberta a ensenyar allò que fan els seus professionals i com ho fan perquè sabem que les famílies també necessiten un temps per veure i confiar en el projecte educatiu de l’escola que han triat.

És per aquest motiu, que a l’escola Polinyà convivim infants, famílies i professionals en harmonia respectant el paper que realitza cadascú. Això facilita el procés d’adaptació de cada infant i permet que es realitzi de forma natural i agradable.

1 thought on “Adaptació P3”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *