EL JOC SIMBÒLIC

És més fàcil expressar emocions quan t’inventes que ets una altra persona.

És per això que ens encanta veure als infants desenvolupant rols diversos, que els permeten esdevenir ell mateixos a la vegada que són uns altres.

Això és el que ens permeten els espais de joc simbòlic. Veure als infants des de moltes perspectives diferents, entenent que mitjançant el joc tot és possible.

Així doncs és freqüent veure’ls reproduir situacions que moltprobablement han viscut en realitat… o no… potser situacionsimaginàries que els permeten esdevenir ells, però d’una altramanera, o segurament de moltes maneres diferents.

page3image400page3image568page3image736page3image904

El joc ens pot ajudar a posar paraules entre iguals a allò que m’espanta o que em genera angoixa; jugar permet establir connexions entre el món real i el món imaginari.

page4image400page4image568

Ens agrada veure com un dia un determinat material o provocació pot generar accionsmolt similars en molts infants i de sobte l’endemà, amb allò mateix, conflueixen milers de

possibilitats diferents.

page4image2704page4image2872

emoció aprenentatge fantasia descoberta veure a l’altre somni creixement aventurajoc

page5image2352page5image2520page5image2688

“- Jo sóc el pare i tu la mare! -Sï!! Posem el bebé a dormir. -No! Primero le cambiamos la habitacón.

-Pero tápalo con la manta!”Héctor, Jordi, Nadia, Pau

Jugar para un niño es la posibilidad de recortar un trocito de mundo y manipularlo

P3

Franceso Tonucci

page9image384

complicitats

page9image1000

page10image448page10image616page10image784

La educación a través del juego en la niñez reviste una vital importancia para el desarrollo de los seres humanos. Todo lo que nos rodea -en las diferentes etapas de la vida- tiene un significado expresado en símbolos; y es necesario agudizar nuestra percepción para brindar al niño las posibilidades de comprensión del funcionamiento del mundo y su relación con él a través del juego simbólico y el ejemplo de los adultos.

Piaget

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Post

FEM EXPERIMENTS!FEM EXPERIMENTS!

FEM EXPERIMENTS Experimentar és la base de qualsevol aprenentatge. Si no provem, no s’equivoquem. I si no s’equivoquem, no aprenem! A la classe de 1er ens encanta convertir-nos en científiques